Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Het begrip van het van de de Energieopslag van de Lithiumbatterij het Systeempak
Evenementen
Neem contact met ons op
86-0731-84282664
Contact nu

Het begrip van het van de de Energieopslag van de Lithiumbatterij het Systeempak

2023-06-01

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Het begrip van het van de de Energieopslag van de Lithiumbatterij het Systeempak

Met de formulering en de bevordering van het strategische doel van China van „koolstof het een hoogtepunt bereiken, zullen de koolstofneutraliteit“, het aandeel van schone energie zoals photovoltaic, de windenergie en de macht van de systemen van de energieopslag beduidend verhoogd worden, die reusachtige ontwikkelingsruimte voor de markt van de energieopslag heeft gebracht.

 

De belangrijkste technische route in elektrochemische energieopslag is de lithium-ionenopslag van de batterijenergie, en de lithium-ionentechnologie van het batterijpak is een belangrijk stuk de industrievaardigheden. Hieronder, leren wat basiskennis van batterijpak met CTS.

 

1. Definitie

PAK van de lithium is het ionenbatterij een productieproces voor lithium-ionenbatterijen, wat verpakkend, verpakkend, betekent en assemblage. Het verwijst naar de verbinding van de veelvoudige groepen die van de lithium ionenbatterij celsl in reeks, systeem met mechanische sterkte, thermisch beheer, BMS aanpassend, en andere kwesties rekening houden. Zijn belangrijke technologieën worden weerspiegeld in algemeen structureel ontwerp, lassen en verwerkingsprocesbeheersing, beveiligingsniveau, en actief thermisch beheersysteem. Als twee batterijen in reeks of parallel worden aangesloten om een specifieke vorm volgens klantenvereisten te vormen, wordt het genoemd een PAK.

 

2. Samenstelling van batterijpak

Het batterijpak bestaat uit verscheidene belangrijke componenten, met inbegrip van individuele batterijmodules, elektrosystemen, thermische beheersystemen, kabinetten, en BMS.

▶Batterijmodule: Als het batterijpak wordt vergeleken bij een menselijk lichaam, dan is de module het „hart“ verantwoordelijk voor het opslaan van en het vrijgeven van elektrische energie.

▶BMS: Het batterijbeheersysteem kan als „hersenen“ van batterijen worden gezien. Hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het meten van parameters zoals voltage, stroom, en temperatuur van de batterij, evenals het in evenwicht brengen van functies. De gegevens kunnen aan MES worden overgebracht.

▶Elektrosysteem: hoofdzakelijk samengesteld uit het aansluiten van koperstroken, uitrustingen met hoog voltage, zwakstroomuitrustingen, en elektroverzekeringsapparaten. De uitrusting met hoog voltage kan als „slagader“ van het batterijpak worden gezien, die de batterijmacht overbrengen aan de eindlading onophoudelijk, en de zwakstroomuitrusting kan als „neuraal netwerk“ van het batterijpak worden gezien, die het opsporingssignaal en controlesignaal in realtime overbrengen.

▶Thermisch beheersysteem: Er zijn twee belangrijke methodes van thermisch beheersysteem: de luchtkoeling en het vloeibare koelen, en het vloeibare koelen kunnen in het koude plaat vloeibare koelen en onderdompeling het vloeibare koelen worden verdeeld. Het thermische beheersysteem is gelijkwaardig aan het installeren van een airconditioner voor het batterijpak. De batterij produceert hitte tijdens lossingswijze. Om ervoor te zorgen dat de batterij bij een redelijke omgevingstemperatuur werkt en zijn het cirkelen leven verbetert, wordt het verschil van de systeemtemperatuur over het algemeen vereist ≤ 5 ℃ zijn.

▶Doos: hoofdzakelijk samengesteld uit doos, doosdekking, metaalsteun, paneel en bevestigende schroeven, kan het als „skelet“ van batterijpak worden beschouwd, spelend de rol van steun, weerstand tegen mechanische schok, mechanische trilling en milieubescherming.

 

laatste bedrijfsnieuws over Het begrip van het van de de Energieopslag van de Lithiumbatterij het Systeempak  0

laatste bedrijfsnieuws over Het begrip van het van de de Energieopslag van de Lithiumbatterij het Systeempak  1   

De batterijmodule van CTS 48V 5kwh lifepo4

 

 

3. Kenmerken van batterijpak

De de batterijpakken van het PAKlithium vereisen hoge consistentie in batterijcapaciteit, interne weerstand, voltage, lossingskromme, en levensduur.

▶Het cyclusleven van het PAK van het batterijpak is lager dan dat van één enkele batterij.

▶Gebruikt in de beperkte omstandigheden (met inbegrip van het laden, lossend stroom, ladend methode, temperatuur, enz.)

▶Nadat het pak van de lithiumbatterij wordt gevormd, zijn het de batterijvoltage en capaciteit zeer gestegen, en het moet worden beschermd door saldo, temperatuur, voltage, en te sterke intensiteit controle te laden.

▶Het batterijpak moet aan de voltage en capaciteitsvereisten voldoen dat door het ontwerp worden vereist.

 

4. PAKmethode

Reeks parallelle samenstellings: De batterijmodule is samengesteld uit individuele cellen die in reeks worden verbonden. De parallelle verbinding verbetert capaciteit, blijft het voltage onveranderd, en na reeksverbinding, voltagedubbelen, blijft de capaciteit onveranderd. Bijvoorbeeld, als 16 cellen met een voltage van 3.2V in reeks worden verbonden, is het 51.2V, die reeks het opvoeren wordt geroepen. Bijvoorbeeld, als twee cellen met een capaciteit van 50Ah tegelijkertijd worden verbonden, zal er 100Ah zijn, die parallelle uitbreiding wordt genoemd.

▶Batterijvereisten: Selecteer de overeenkomstige batterijcellen volgens uw eigen ontwerpvereisten. De soorten en de modellen van batterijen tegelijkertijd en reeksen zouden verenigbaar moeten zijn, en de verschillen in capaciteit, interne weerstand, en de voltagewaarden zouden geen 2% moeten overschrijden.

▶PAKproces: De batterij kan op twee manieren worden ingepakt. Men is laserlassen, ultrasoon lassen of impulslassen. Dit is een gemeenschappelijke lassenmethode, die heeft het voordeel van goede betrouwbaarheid maar niet gemakkelijk is te vervangen. De tweede is door contact met elastische metaalbladen, dat het voordeel van geen lassen en gemakkelijke batterijvervanging heeft. Het nadeel is dat het tot slecht contact kan leiden. Overwegend de productieopbrengst, de efficiency, en de interne weerstand van het verbindingspunt, is het laserlassen momenteel de aangewezen keus voor vele batterijfabrikanten.

 

 

5. Hoe te om de technische parameters van batterijpak te begrijpen

 

Punten parameters tekens
Combinatiemethode 1P16S  
Nominaal vermogen 100Ah  
Nominale spanning 51.2V  
totale energie 5.12kWh  
Lossingstarief 1C  
gewicht 45±0.5kg  

 

▶Combinatiemethode: 1P16S

Interpretatie: S vertegenwoordigt reekscellen, vertegenwoordigt P parallelle cellen, en 1P51.2S vertegenwoordigt 16 reeksen en parallelle cellen 1. Na reeksverbinding, wordt het voltage verdubbeld, en de nominale spanning is 3,2 * 16=51.2V.

 

▶Nominaal vermogen: 100Ah

Interpretatie: Het nominale vermogen van een batterij verwijst naar de capaciteit van een batterij om onophoudelijk lange tijd onder geschatte exploitatievoorwaarden te opereren. Het nominale vermogen C van een batterij, in ampère-uren (Ah), is het product van de lossingsstroom in ampères (a) en de lossingstijd in uren (h). Zo vertegenwoordigt 100Ah lossing bij een maximumhuidig tempo van 0.5C, dat 2 uren kan duren.

 

▶Geschatte energie: 5.12kWh

Interpretatie: Capaciteit de geschatte van energie (Wh) =nominal

(Ah) * is het nominale voltage (v), zo de totale energie die een batterij kan vrijgeven verwant met zowel capaciteit als voltage.

 

 

Als u om het even welke kwesties van het lithiumbatterij van de energieopslag hebt, voel vrij om ons te contacteren, dank u

 

 

 

 

 

 

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China EV batterijpak Leverancier. Copyright © 2021-2024 Hunan CTS Technology Co,.ltd . Alle rechten voorbehoudena.