Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Gevaren van inconsistentie in lithiumbatterijen
Evenementen
Neem contact met ons op
86-0731-84282664
Contact nu

Gevaren van inconsistentie in lithiumbatterijen

2023-09-22

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Gevaren van inconsistentie in lithiumbatterijen

De consistentie van lithiumbatterijen verwijst hoofdzakelijk naar de consistentie van capaciteit, interne weerstand en open circuitspanning.Onverenigbare combinaties van batterijcellen kunnen de volgende problemen veroorzaken::

 

1) Verlies van capaciteitverwijst naar de vorming van een batterijpakket bestaande uit individuele cellen, dat in termen van capaciteit voldoet aan het "vatprincipe".De capaciteit van de slechtste cel bepaalt de capaciteit van de hele batterij.

 

Om te voorkomen dat de batterij overbelast en ontladen wordt, wordt de logica van het batterijbeheersysteem als volgt ingesteld:wanneer de laagste individuele spanning de afsluitingsspanning bereikt, stopt het hele batterijpakket met ontladen; stop met opladen wanneer de hoogste spanning van het apparaat de stopspanning raakt.

 

Neem bijvoorbeeld twee batterijen die in serie zijn aangesloten. Een batterij heeft een capaciteit van 1C, terwijl de andere slechts een capaciteit van 0,9C heeft.twee batterijen gaan door dezelfde hoeveelheid stroom.

 

Bij het opladen moeten batterijen met een kleine capaciteit eerst volledig worden opgeladen, zodat de oplaadstop wordt bereikt en het systeem niet langer zal blijven opladen.Batterijen met een kleine capaciteit zullen onvermijdelijk eerst alle beschikbare energie ontladen., en het systeem stopt onmiddellijk met ontladen.

 

Op deze manier worden cellen met een kleine capaciteit altijd volledig geladen en ontladen, terwijl cellen met een grote capaciteit altijd een deel van hun capaciteit gebruiken.Een deel van de capaciteit van de batterij is altijd leeg.

 

2) Levensverlies, wordt de levensduur van een batterij ook bepaald door de batterijcel met de kortste levensduur.Het is zeer mogelijk dat de batterijcel met de kortste levensduur die met een kleine capaciteit isDe batterijcellen met een kleine capaciteit worden altijd volledig opgeladen en ontladen, met een overmatig vermogen, dat waarschijnlijk het belangrijkste punt van hun levensduur eerst bereikt.,Een groep batterijcellen die met elkaar zijn gelast, zal ermee sterven.

 

3) Als de interne weerstand toeneemt, verschillende interne weerstanden stromen door dezelfde stroom en cellen met een hoge interne weerstand genereren relatief meer warmte.Het zal de afbraak snelheid versnellen en de interne weerstand verder verhogen.Interne weerstand en temperatuur stijging vormen een paar negatieve feedback, waardoor de afbraak van hoge interne weerstand cellen versnelt.

 

De bovenstaande drie parameters zijn niet volledig onafhankelijk van elkaar.De inconsistentie in de prestaties van de batterijcellen ontstaat tijdens het productieproces en vergroot zich tijdens het gebruikDe cellen in hetzelfde batterijpakket blijven zwak en versnellen in het verzwakken. De mate van verspreiding van parameters tussen individuele cellen neemt toe met de veroudering.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China EV batterijpak Leverancier. Copyright © 2021-2024 Hunan CTS Technology Co,.ltd . Alle rechten voorbehoudena.