Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Hoe moet ik omgaan met de inconsistentie van lithiumbatterijen
Evenementen
Neem contact met ons op
86-0731-84282664
Contact nu

Hoe moet ik omgaan met de inconsistentie van lithiumbatterijen

2023-09-22

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Hoe moet ik omgaan met de inconsistentie van lithiumbatterijen

De inconsistentie in de prestaties van de batterijcellen ontstaat tijdens het productieproces en vergroot zich tijdens het gebruik.De mate van verspreiding van parameters tussen individuele cellen neemt toe met de veroudering.

 

In het verleden was het mogelijk om de batterijen in een andere categorie te plaatsen dan in de vorige, maar in het verleden is dit niet het geval.en balanceringsfunctie die door het batterijbeheersysteem wordt aangeboden in geval van een geringe inconsistentie.

 

1) Sorteren

 

In theorie mogen verschillende partijen batterijcellen niet samen worden gebruikt.Zelfs cellen uit dezelfde partij moeten worden gescreend en de cellen met relatief geconcentreerde parameters moeten in één batterijpakket en hetzelfde batterijpakket worden geplaatst..

 

Het doel van sorteren is om cellen met vergelijkbare parameters te selecteren.

 

Statische sortering omvat het selecteren van karakteristieke parameters zoals open circuitspanning, interne weerstand en capaciteit van de cellen, het selecteren van doelparameters,invoering van statistische algoritmen, het vaststellen van screeningcriteria en tenslotte het in verschillende groepen verdelen van de cellen van dezelfde partij.

 

Dynamische screening verwijst naar de screening van de kenmerken van de batterijcellen tijdens het opladen en ontladen.Sommigen kiezen voor het laden met een constante stroom en een constante spanning, kiezen sommigen voor het proces van het opladen en ontladen door impuls, en sommigen vergelijken de relatie tussen hun eigen oplaad- en ontlaadcurven.

 

Het combineren van dynamische en statische sortering, statische screening wordt gebruikt voor de voorlopige groepering, en dynamische screening wordt op deze basis uitgevoerd.Dit resulteert in meer groepen die worden verdeeld en een hogere screeningnauwkeurigheid, maar de kosten zullen ook dienovereenkomstig stijgen.

 

Dit weerspiegelt het belang van de schaal van de productie van lithiumbatterijen.Als de productie te klein is en er te veel groepen zijn, kan een partij niet worden uitgerust met een accu, en zelfs de beste methode kan niet worden toegepast.

laatste bedrijfsnieuws over Hoe moet ik omgaan met de inconsistentie van lithiumbatterijen  0

 

2) Thermisch beheer

 

Als reactie op het probleem van inconsistente interne weerstand en warmteopwekking in batterijcellen.De toevoeging van een thermisch beheer systeem kan het temperatuurverschil van het hele batterijpakket aanpassen om het binnen een klein bereik te houdenCellen die meer warmte opwekken, hebben nog steeds een hogere temperatuurstijging, maar ze zullen de kloof met andere cellen niet vergroten en er zal geen significant verschil zijn in het afbraakniveau.

 

3) Evenwicht

 

Bij inconsistentie in de afzonderlijke cellen komt het voor dat de spanningen aan de eind van sommige cellen altijd hoger zijn dan die van andere cellen en eerst de controlegrens bereiken.die resulteert in een afname van de totale systeemcapaciteitOm dit probleem op te lossen, heeft het batterijbeheersysteem BMS een balanceringsfunctie ontworpen.

 

Een bepaalde batterijcel bereikt eerst de stopspanning, terwijl de spanning van de andere batterijcellen aanzienlijk achterblijft.of verbindt een weerstand om een deel van de elektriciteit uit de hoogspanningsbatterijcel vrij te gevenOp deze manier wordt de stopstand opgeheven, het oplaadproces wordt hervat en wordt de batterij met meer elektriciteit opgeladen.

 

Tot op heden blijft de inconsistentie van batterijcellen een belangrijk onderzoeksgebied binnen de industrie.Als er inconsistenties zijn, zal de capaciteit van de batterij aanzienlijk verminderen..

laatste bedrijfsnieuws over Hoe moet ik omgaan met de inconsistentie van lithiumbatterijen  1

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China EV batterijpak Leverancier. Copyright © 2021-2024 Hunan CTS Technology Co,.ltd . Alle rechten voorbehoudena.