Bericht versturen
nieuws
Huis > nieuws > Bedrijfnieuws ongeveer Alles over batterijen voor elektrische auto's
Evenementen
Neem contact met ons op
86-0731-84282664
Contact nu

Alles over batterijen voor elektrische auto's

2022-11-28

Recentste bedrijfnieuws ongeveer Alles over batterijen voor elektrische auto's

Alles over batterijen voor elektrische auto's

Lees meer over batterijen voor elektrische auto's, hoe ze werken en hoe ze worden gerecycled.

 

laatste bedrijfsnieuws over Alles over batterijen voor elektrische auto's  0

Hoe werken batterijen voor elektrische auto's?

 

Waar auto's met een verbrandingsmotor energie halen uit het verbranden van benzine of diesel, haalt een elektrisch voertuig zijn stroom rechtstreeks uit een groot pakket batterijen.

Deze lijken veel op een opgeschaalde versie van de lithium-ion (Li-ion) batterij in uw mobiele telefoon - EV's gebruiken geen enkele batterij zoals een telefoon, maar gebruiken in plaats daarvan een pakket dat bestaat uit duizenden individuele Li- ionencellen die samenwerken.Wanneer de auto wordt opgeladen, wordt elektriciteit gebruikt om chemische veranderingen in de batterijen aan te brengen.Wanneer hij onderweg is, worden deze veranderingen omgekeerd om elektriciteit te produceren.

laatste bedrijfsnieuws over Alles over batterijen voor elektrische auto's  1

Batterijtechnologie voor elektrische auto's

EV-batterijen ondergaan cycli van 'ontlading' die plaatsvinden tijdens het rijden en 'opladen' wanneer de auto is aangesloten. Als dit proces in de loop van de tijd wordt herhaald, heeft dit invloed op de hoeveelheid lading die de batterij kan vasthouden.Dit vermindert het bereik en de tijd die nodig is tussen elke rit om op te laden.De meeste fabrikanten hebben vijf tot acht jaar garantie op hun batterij.Echter,de huidige voorspelling is dat de batterij van een elektrische auto 10 tot 20 jaar meegaatvoordat ze moeten worden vervangen.

Hoe een accu en de elektromotor van de auto werkensamen is verrassend eenvoudig: de batterij maakt verbinding met een of meer elektromotoren, die de wielen aandrijven.Wanneer u het gaspedaal indrukt, levert de auto onmiddellijk vermogen aan de motor, die geleidelijk de energie verbruikt die in de batterijen is opgeslagen.

Elektromotoren werken ook als generatoren, dus wanneer u uw voet van het gaspedaal haalt, begint de auto te vertragen door de voorwaartse beweging weer om te zetten in elektriciteit – dit gebeurt sterker als u op de rem trapt.Dit regeneratieve remsysteem recupereert energie die anders verloren zou gaan, slaat deze weer op in de batterij en verbetert zo de actieradius van de auto.

 

Lithium-ionbatterij voor elektrische auto's

Een lithium-ionbatterij (Li-ion) is een soort oplaadbare batterij die wordt gebruikt in elektrische voertuigen en in een aantal draagbare elektronica.Ze hebben een hogere energiedichtheid dan typische oplaadbare loodzuur- of nikkelcadmiumbatterijen.Dit betekent dat batterijfabrikanten ruimte kunnen besparen, waardoor de totale omvang van het batterijpakket kleiner wordt.

Lithium is ook het lichtste van alle metalen.Lithium-ion (Li-ion) batterijen bevatten echter geen lithiummetaal, ze bevatten ionen.Voor degenen die zich afvragen wat een ion is, een ion is een atoom of molecuul met een elektrische lading die wordt veroorzaakt door het verlies of de winst van een of meer elektronen.

Lithium-ionbatterijen zijn ook veiliger dan veel alternatievenen batterijfabrikanten moeten ervoor zorgen dat veiligheidsmaatregelen worden getroffen om de consument te beschermen in het onwaarschijnlijke geval dat de batterij defect raakt.Fabrikanten rusten elektrische voertuigen bijvoorbeeld uit met laadbeveiligingen om de accu's te beschermen tijdens herhaalde snellaadsessies in korte tijd.

Batterijcapaciteit uitgelegd

laatste bedrijfsnieuws over Alles over batterijen voor elektrische auto's  2

Batterijduur elektrische auto

 

Zodra een EV-batterij zijn capaciteit verliest om een ​​voertuig van stroom te voorzien, kan deze worden gebruikt om een ​​huis of gebouw van stroom te voorzien door bij te dragen aan een batterijopslagsysteem.Een batterij-energieopslagsysteem slaat energie uit batterijen op die op een later tijdstip kan worden gebruikt.

Als je je huis van stroom voorziet met hernieuwbare energie zoals wind of zon, kun je het ook koppelen aan een EV-batterij.Je kunt het opbergen om de hele nacht te gebruiken wanneer wind en zonlicht worden verminderd.Of zelfs overdag naast zonne- of windenergie.Deze methode om energie op te wekken kan u helpen op rekeningen te besparen en de hoeveelheid energie die u van het net gebruikt te verminderen.

De batterij van een elektrische auto is een bewezen technologie die vele jaren meegaat.EV-fabrikanten garanderen het zelfs.Nissan garandeert dat de batterijen van de elektrische auto acht jaar of 100.000 mijl meegaan, bijvoorbeeld enTesla biedt een vergelijkbare garantie.

 

laatste bedrijfsnieuws over Alles over batterijen voor elektrische auto's  3

 

 

Dit lijkt misschien opmerkelijk wanneer de batterij in uw mobiele telefoon na slechts een paar jaar begint te verslijten, maar gedurende die tijd kan deze honderden keren volledig worden opgeladen en ontladen.Elk van deze zogenaamde oplaadcycli telt mee voor de levensduur van de batterij: na misschien wel 500 volledige cycli begint een lithium-ion-telefoonbatterij een aanzienlijk deel van de capaciteit te verliezen die hij had toen hij nieuw was.

Hoewel dat misschien OK is in een telefoon, is het niet goed genoeg voor een auto die is ontworpen om vele duizenden kilometers mee te gaan, dus EV-fabrikanten doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de batterijen van elektrische auto's langer meegaan.In een elektrische auto zijn de batterijen 'gebufferd', wat betekent dat bestuurders niet de volledige hoeveelheid energie kunnen gebruiken die ze hebben opgeslagen, waardoor het aantal cycli dat de batterij doorloopt, wordt verminderd.Samen met andere technieken, zoals slimme koelsystemen, betekent dit dat accu's van elektrische auto's jarenlang probleemloos moeten meegaan.

Om de levensduur van de batterij van een elektrische auto te verlengen, zorgen fabrikanten ervoor dat er extra reservecapaciteit is om de achteruitgang in de loop van de tijd te compenseren.Dus naarmate een elektrisch voertuig ouder wordt en de batterij cyclisch wordt, wordt de extra reservecapaciteit opgebruikt.Hierdoor blijft de actieradius van het voertuig gedurende de hele levensduur van de accu gelijk.Zodra de batterijcapaciteit onder de 80% zakt, kunnen bestuurders een afname in het bereik en de prestaties van de batterij gaan merken.

Rechtstreeks uw onderzoek naar verzend ons

Privacybeleid De Goede Kwaliteit van China EV batterijpak Leverancier. Copyright © 2021-2024 Hunan CTS Technology Co,.ltd . Alle rechten voorbehoudena.